2014. február 06.

Osztrák közrádió-beton

Hihetetlen közönségarányt produkált a közrádió Ausztriában. Tegyük hozzá: tartós trendről van szó, amely nem is látszik változni.

Hihetetlen közönségarányt produkált a közrádió Ausztriában. Tegyük hozzá: tartós trendről van szó, amely nem is látszik változni.

A napokban publikált adatok szerint a tavalyi esztendő második felében rádiózással töltött idő 74 százalékát vitte a közszolgálati szektor. (Ezzel több mint kétszeresét teljesítették az ORF-televíziók rátájának.) A legnépszerűbb a közmédia slágeradója, az Ö3, amely – egy százalékot rontva – 32 százalékos eredményt ért el.

A „nagy rivális” Kronehit kilencével szemben, amely ugyanakkor két százalékpontos térnyerést mutat. Az összképhez tartozik, hogy a kereskedelmi adókat gyakrabban, de rövidebb ideig hallgatja a publikum: míg ezek nap mint nap elérik a lakosság 28,8 százalékát, addig a közszolgálatiaknak ez „csak” a lakosság kétharmada esetében sikerül.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

11 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

12 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.