2012. december 19.

Otthon támadott Nokia

Saját pályáján támadja be a Nokiát a kínai Huawei Technologies Co., amely tekintélyes summát fektet a fejlesztésbe. Nem csak most, nem csak ott.

Saját pályáján támadja be a Nokiát a kínai Huawei Technologies Co., amely tekintélyes summát fektet a fejlesztésbe.

A cég ugyanis okostelefon-szoftvereket fejlesztő központot nyit nemsokára a finn fővárosban. A lépés egy összetett folyamat részei; a Huawei ugyanis azt tűzte célul, hogy három-öt éven belül duplázza meg európai kutatói létszámát, amely már most is hétezer körül van. A társaság indoklása szerint ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a távközlési berendezéseket, okostelefonokat és táblagépeket is gyártó cég a globális mobilipar vezető szereplőjévé válhasson.

A helsinki központba mintegy 70 millió dollárt terveznek fektetni; ez lesz a Huawei tizenegyedik európai kutatási központja, ezek közül pedig a második, amely a fogyasztói eszközökre fókuszál.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

18 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

20 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.