2013. április 08.

P7S1, RTL: más úton

Alapvetően eltérő modellt választ a digitális földfelszíni televíziós sugárzás jövőjét illetően Németország két nagy médiaháza.

Alapvetően eltérő modellt választ a digitális földfelszíni televíziós sugárzás jövőjét illetően Németország két nagy médiaháza.

A ProSiebenSat.1-csoport (P7S1) ugyanis a napokban bejelentette: nem követik nagy riválisuk példáját, amely alapvetően visszanyeste DTT-jelenlétét. A P7S1 ezzel szemben most írt alá megállapodást a Media Broadcast terjesztőcéggel, s ennek ételmében 2014 után is jelen lesznek Németországban ezen a platformon. (A DVB-T ezen a piacon – a műholdas és a kábeles után – a harmadik legnépszerűbb televíziós műsorvételi forma,)

A 2018-ig szóló egyezség eredményeként a P7S1 marad az egyetlen nagy német kereskedelmi médiacsoport, amely továbbra is bizalmat szavaz a platformnak. Ennek egyik magyarázatát meg is találjuk közleményükben: mint írják, a digitális földfelszíni technológiát használó háztartásokban az átlag fölötti csatornáik nézettsége.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

3 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.