2013. március 19.

PLT-hírportálok a hóhelyzetben

A hosszú hétvégén kialakult válságos helyzetben a bajba jutottak legfőbb támasza az online sajtó volt.

A hosszú hétvégén kialakult válságos helyzetben a bajba jutottak legfőbb támasza az online sajtó volt. A Pannon Lapok Társasága hírportáljai - VEOL.hu Veszprém Online, ZAOL.hu Zala Online, VAOL.hu Vas Online, FEOL.hu Fejér Online, DUOL.hu Dunaújváros Online - a kaotikus helyzet kialakulásától folyamatosan tájékoztatták az olvasóikat az utak helyzetéről, a mentőegységek tevékenységéről.

Március 14-én és 15-én nagyon sokan rekedtek az utakon a szélsőséges időjárás miatt. A Dunántúlon különösen súlyos volt a helyzet.

Ilyenkor nagyon fontos, hogy a helyzetről pontos tájékoztatást kapjanak a hazajutni próbáló emberek és az otthon várakozó családtagok. A Pannon Lapok Társasága hírportáljai - VEOL.hu Veszprém Online, ZAOL.hu Zala Online, VAOL.hu Vas Online, FEOL.hu Fejér Online, DUOL.hu Dunaújváros Online - a kaotikus helyzet kialakulásától kezdve folyamatosan tájékoztatták az olvasóikat az utak állapotáról, a mentőegységek tevékenységéről. A hírportál kollégái videókat, képeket készítettek a rendkívüli helyzetről, amelyeket azonnal megosztottak  az olvasókkal. A hírportál csapata a közösségi médiumokat is felhasználták a hatékony segítségnyújtás és kommunikáció céljából.

Bónus Richárd, a hírportálok főszerkesztője és egyben technikai vezetője elmondta, hogy a PLT szerverei nagyon jól vizsgáztak, kibírták a terhelést. Március 14-én csaknem 97.000 egyedi látogató, március 15-én pedig több mint 110.000 egyedi látogató kattintott ezekre az oldalakra. A szakember elmondta, hogy a novemberben bevezetett új hírportálok látogatottsága folyamatosan magas és továbbra is növekszik.

A teljes PLT Online Hírportál Networkről – VEOL.hu, FEOL.hu, VAOL.hu, ZAOL.hu, DUOL.hu - Eperjessy Péter online divízió vezető és egyben értékesítési vezető elmondta, hogy további fejlesztésekre készülnek, miközben megyei portáljaik a maguk nemében már ma is  piacvezetőek. A nemrég a PLT-hez igazolt szakember, Barna László is kijelentette, ügyfélkapcsolati vezetőként a partnerei visszajelzéséből azt szűrte le, hogy a PLT hírportáljai nem csak elérik a régióban élő olvasókat, hanem - a visszajelzések szerint - rendkívül hatékonyan szolgálják a hirdetőket.