2011. december 01.

Pakisztáni ″ki ne mondd!″

Enyhíti csúnyaszó-szabályait a pakisztáni médiahatóság. A betiltott szavak ismeretében egyszerre mókás és siralmas a dolog.

Enyhíti csúnyaszó-szabályait a pakisztáni médiahatóság. A betiltott szavak ismeretében egyszerre mókás és siralmas a dolog.

A Pakisztáni Távközlési Hivatal november közepén tette közzé annak a mintegy 1700 szónak a listáját, amelyek nem szerepelhetnek a helyi SMS-ekben. Egyben hét napot adott a mobilszolgáltatóknak, hogy olyan szűrőrendszert állítsanak üzembe, amely száműzi ezeket a kifejezéseket a kommunikációból.

Az angol és urdu nyelven is közzétett lajstrom (amelyben szerepel a testápoló és Jézus Krisztus neve is) hatalmas felhördülést váltott ki helyben. A cenzúra elleni kifogások mellett már csak azért is, mert a megjelölt köznyelvi szavak zöme nem sérti a közízlést. A hatóság azt ígéri, átnézik a felsorolást, és alaposan megrostálják a tilalmas szavak körét.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.