2011. december 01.

Pakisztáni ″ki ne mondd!″

Enyhíti csúnyaszó-szabályait a pakisztáni médiahatóság. A betiltott szavak ismeretében egyszerre mókás és siralmas a dolog.

Enyhíti csúnyaszó-szabályait a pakisztáni médiahatóság. A betiltott szavak ismeretében egyszerre mókás és siralmas a dolog.

A Pakisztáni Távközlési Hivatal november közepén tette közzé annak a mintegy 1700 szónak a listáját, amelyek nem szerepelhetnek a helyi SMS-ekben. Egyben hét napot adott a mobilszolgáltatóknak, hogy olyan szűrőrendszert állítsanak üzembe, amely száműzi ezeket a kifejezéseket a kommunikációból.

Az angol és urdu nyelven is közzétett lajstrom (amelyben szerepel a testápoló és Jézus Krisztus neve is) hatalmas felhördülést váltott ki helyben. A cenzúra elleni kifogások mellett már csak azért is, mert a megjelölt köznyelvi szavak zöme nem sérti a közízlést. A hatóság azt ígéri, átnézik a felsorolást, és alaposan megrostálják a tilalmas szavak körét.

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

15 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.