2010. április 01.

Pálya és pályázat

Viszonylag egyszerűen teljesíthető feltételeknek kell megfelelnie annak, aki be akarja adni a Magyar Rádióelnöki posztjára a pályázatot. Such György például minden kritériumot teljesít.

Magyar állampolgárság, büntetlen előélet, egyetemi vagy főiskolai végzettség, az angol nyelv tárgyalási szintű ismerete, legalább ötéves vezetői gyakorlat a tájékoztatás, műsorszerkesztés, műsorkészítés, műsorszolgáltatás, kultúra, tudomány területén, vagy - a médiaműködtetésben - ezekkel összefüggő jogi, igazgatási, gazdasági területen szerzett, legalább ötéves vezetői gyakorlat, szakmai önéletrajz benyújtása, motivációs levél és a pályázati csomagnak a pályázó saját nevében történő megvásárlása – ezeket kell produkálni.
A csütörtökön megjelent pályázati felhívás szerint az indulónak vázolnia kell „koncepcióját és stratégiáját a részvénytársaság, ill. a Magyar Rádió, mint műsorszolgáltató jövőjéről, különösen a közszolgálati feladatok megvalósításáról az új évszázad elejének gyorsan változó médiapiaci körülményei között; kiemelten a szakmai megújulásról, a strukturális, gazdálkodási és műszaki korszerűsítésről”. Ez viszonylag bonyolult feladat, ha nem tudjuk, változik-e a jogszabályi környezet. Azaz lesz-e új médiatörvény.
Előre kérik viszont, mekkora díjazásra számít az induló, akinek 100 ezer karakterbe kell zsúfolnia koncepcióját. Ami mellé jó néhány dokumentumot és nyilatkozatot is várnak – egyebek mellett arról, hogy „a pályázó nem működött és nem működik együtt külföldi titkosszolgálatokkal”;

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.