2017. február 24.

Pályázati felhívást tesz közzé a Médiatanács

A Magyar Média Mecenatúra program keretében idén is pályázati felhívást tesz közzé televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának vissza nem térítendő támogatására.

A Fehér Györgyről elnevezett pályázaton újdonság, hogy idén háromszakaszossá alakult az eljárás a mecenatúraprogram filmes pályázataihoz hasonlóan: először a tervezett tévéfilm történetének részletes – cselekményt, helyszíneket és szereplőket bemutató – összefoglalóját tartalmazó treatmentjei alapján szűkíti a kört a bírálóbizottság, ezt a személyes konzultáció követi. A harmadik szakaszban adható be a teljes pályázati anyag, amely egyebek mellett komplett forgatókönyv, produkciós költségvetés és egy országos televíziótól kapott bemutatási szándéknyilatkozat beadását is megköveteli.

A felhívás célja, hogy legfeljebb 70 perc hosszúságú tévéfilmek, valamint legfeljebb két epizódból álló – részenként minimum 25, maximum 50 perces – tévésorozatok kapjanak támogatást. A 600 millió forintos keretből egy pályázat maximum 120 millió forinttal, illetve a tervezett összköltség 75 százalékával támogatható.

Az első szakaszban a treatmentek beadási határideje március 23. A Médiatanács a harmadik szakasz lezárulta után, július 25-éig dönt a kedvezményezettekről, a támogatásban részesülő filmeket pedig jövő év szeptember 3-ig kell majd elkészíteni.

Cseppben az élet

15 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.