2017. január 20.

Pályázatot hirdet a Transparency International

Legfőbb törekvésük, hogy szakmai együttműködést építsenek a mentorok és az újságírás, illetve a filmek készítése iránt érdeklődő, de tapasztalattal még nem rendelkező hallgatók, mentoráltak között.

A 2017 februárjában kezdődő program során hat mentor és a – következő hetek során, újabb pályázat eredményeként kiválasztott – hat mentorált párban dolgozik négy hónapon keresztül. Közös munkájuk eredménye egy-egy tényfeltáró anyag elkészítése és publikálása – három írott cikk és három film lesz. A pályázati felhívás olyan történetek feldolgozását ösztönzi, amelyek az oknyomozás eszköztárának felhasználásával megalapozott és új információkat tárnak fel korrupciós esetekkel kapcsolatban. A témák lehetnek helyi és országos vonatkozásúak egyaránt.

A mentori program alapja az együttműködés és a kölcsönös bizalom. A mentor és a mentorált együtt alakítja ki a munkatervet és közösen határozza meg a munkamódszereket, a határidőket és a felelősségi köröket. A folyamatos online kapcsolattartás mellett kéthetente legalább egyszer személyesen találkoznak, továbbá mindketten részt vesznek az április közepén megrendezésre kerülő szakmai workshopon.

A program során elkészülő hat tényfeltáró anyagot a mentorok és a mentoráltak együtt jegyzik. Minden mentor a Transparency International 140 ezer forint + áfás honoráriumában részesül. Ezen kívül a legjobb cikk, illetve film szerzőpárosa kétnapos hollandiai tanulmányúton vesz részt.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

3 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

20 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.