2018. július 20.

Parászka Borókáé a júniusi díj

Júniusban Parászka Boróka 168ora.hu-n megjelent Gyermekvadászat után – Rohingya túlélők vallomásai című cikke nyerte a Minőségi Újságírásért Díjat.

A nyertes cikk saját képekkel, videókkal tárgyilagosan, mégis érzékenyen, és mindenekelőtt alapos utánajárással dolgoz fel egy megrendítő témát.

A zsűri ezúttal is kiemelt három másik munkát. Mizsur András Abcúgon megjelent cikksorozata olyan emberekről szól, akiket alkoholista szülő nevelt fel. A zsűri kiemelésre érdemesnek találta az írásokat, mert egy sok embert érintő, a sajtóban és a közbeszédben mégis kevésbé jelen lévő témát mutat be. A beérkező anyagok közül szintén kiemelkedett Nagy József (24.hu) G. Fodor Gáborral készített alapos, olvasmányos interjúja, mely laza stílusban mutatja be a G. Fodor által képviselt gondolkodást, a 888.hu elvi hátteret. Elismerés jár az indexes Bolcsó Dániel Meghalt a kisfiam, mégse vagyok oltásellenes című, elgondolkodtató cikkéért is, ami egy tragikus történet kapcsán elemzi az oltásellenesség következményeit.

A zsűri tagjai: Dudás Gergely, Kocsi Ilona, Novák Tamás, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia és Weyer Balázs.

A nyertes írás szerzője 200 000 forint jutalomban részesül. A júliusi díjra augusztus 2-ig várjuk a nevezéseket a minosegidij@gmail.com címen.

Címkék: média újságírás