2012. november 13.

Párizsban bukott a Google

Francia sajtójelentések szerint elbukta a helyi adóhivatal ellen indított jogi maratont az amerikai keresőcég. A tét egy sok számjegyű összeg (volt).

Francia sajtójelentések szerint elbukta a helyi adóhivatal ellen indított jogi maratont az amerikai keresőcég. A tét egy sok számjegyű összeg (volt).

A párizsi fellebbviteli bíróság ugyanis – elutasítva a cég kérését – nem talált kivetnivalót abban a hatósági eljárásban, amely során átkutatták a cég irodáit és ott adathordozókat foglaltak le. A Canard Enchaine című lap korábbi beszámolója szerint a francia adóhivatal 1,3 milliárd dollárnyi összeget követel a Google-tól, amiért annak francia egysége egy ír holdingcégbe utalta át bevételeit, elkerülve így a közteher-befizetést.

A most kiszivárgott, augusztus végi bírósági döntés szerint az ír vállalat kereskedelmi tevékenységet fejt ki francia földön, felhasználva ehhez az ottani Google-cég erőforrásait, adóbevallást azonban nem tesz.

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

8 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.