2014. február 24.

Párizsi lapharc

Saját fegyverükkel harcolnak a legnevesebb francia napilap munkatársai az újság legfőbb részvényesének átalakítási terve ellen.

Saját fegyverükkel harcolnak a legnevesebb francia napilap munkatársai az újság legfőbb részvényesének átalakítási terve ellen.

A lapban 26 százalékos tulajdonrésszel bíró Bruno Ledoux ingatlanvállalkozó alapjaiban húzná újra a Libération koncepcióját, ami ellen először az újság címlapján tiltakozott a közel 300 alkalmazott. „Ez egy újság, nem étterem, közösségi háló, kulturális központ, tévéstúdió vagy bár” – üzenték öles betűkkel, tiltakozva a mindezeket a szerkesztőségi épületbe álmodó elgondolás ellen.

Akadtak olyanok is, akik azzal fenyegetőztek: oknyomozással néznek a nagyvállalkozó körmére, miután az teljesen váratlanul állt elő reorganizációs tervével. Mint mondják, nem azzal van bajuk, ha új tevékenységek költöznek az épületbe, hanem attól félnek, hogy kiüresítik a lapot, ami majd csak arra kell, hogy a márkával más termékeket adjanak el – írja a Handelsblatt.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.