2010. szeptember 23.

Pártolják a Népszavát

Elő kellene fizetniük a Népszavára azoknak, akik be akarnak lépni a szocialista pártba. Ez a lap lenne az MSZP médiamenedéke.

Elő kellene fizetniük a Népszavára azoknak, akik be akarnak lépni a szocialista pártba. Ez a lap lenne az MSZP médiamenedéke.

Az MSZP a Népszava révén szeretné átvészelni a „mostani fideszes médiatorzító nyomulást”. Szanyi Tibor kampányfőnök szerint szükség van egy olyan lapra, amely a baloldali értékek alapján működik.

Kijelentése közvetve azt vetíti előre, hogy a szocialisták elengedik annak a Népszabadságnak a kezét, amelyben körülbelül egyötödös tulajdoni hányaduk van. A lapot kiadó társaság több mint kétharmadát kezében tartó svájci Ringier konszern ugyanis könnyen arra kényszerülhet, hogy kiszálljon ebből az üzletből. mégpedig annak érdekében, hogy a hazai kartellhatóság is engedélyezze regionális fúzióját az Axel Springer médiaházzal.

A hazai szaksajtó nemrégiben előbb a német WAZ-csoportot, majd a Geomédiát hozta hírbe, mint a legnagyobb példányszámú politikai napilap esetleges vásárlóját. A lap a hivatalos közlés szerint nem eladó.

„Van úgy, hogy felmerül a lehetőség az ország piacvezető napilapjának megvásárlására. Aki azt mondja, hogy ilyenkor végig sem gondolja ezt a lehetőséget, az vagy nem mond igazat, vagy nem ért ehhez a szakmához” – nyilatkozta a napokban portálunknak Horváth László, a Geomédia meghatározó tulajdonosa és vezérigazgatója, aki szerint már csak a tulajdonosi arányok és jogosítványok miatt is nehéz volna az átvétel. Ráadásul egymilliárd forint fölötti költség-csökkentési programot kéne végrehajtani, miközben tudjuk, hogy a válságban kivéreztetett sajtóban ez mit jelentene.