2012. október 09.

Pénteken visszatér a Bumeráng

Rádióban egyelőre nem, hetilap formában azonban már ezen a héten találkozhatnak a fogyasztók Bochkorékkal.

Rádióban egyelőre nem, hetilap formában azonban már ezen a héten találkozhatnak a fogyasztók Bochkorékkal. Ambíciózusak a céljaik, ezt mutatja a manapság brutálisnak számító 150 ezres példányszám is. Október 12-én rajtol a hetilap, amelybe nagyságrendileg közel 100 millió forintot toltak be.

Október 12-én visszatér a Bumeráng, igaz, nem a rádióban, hanem hetilap formájában. A "prémium bulvárlapként" pozicionált magazint a Bumeráng Média Kft. adja ki, melynek 90 százalékban a Geomédia, 10 százalékban pedig Földes Ádám, a NeoFM korábbi vezérigazgatója a tulajdonosa, aki egyben a Bumeráng Média ügyvezetője.

A lapon 20 fős, kifejezetten a Bumerángnak szentelt szerkesztőség dolgozik. A főszerkesztői feladatokat Sándor Anikó látja el, mellette szerkesztőként dolgozik Nichs Andrea, aki 12 év után igazolt át a Story magazintól. A képszerkesztő Pintér Márta fotóművész, a művészeti vezető pedig Széchényi Ádám lett.

A közlés szerint Boros Lajos és Bochkor Gábor "őrangyalként" lebegnek a szerkesztőség felett, ami praktikusan valamiféle tanácsadó, kreatív szerepnek feleltethető meg, illetve a tartalmak előállításában is részt vesznek. Emellett feladatuk, hogy a tartalom ne távolodjon el a "Bumeráng márka értékeitől".

A tartalom ugyanakkor nem kizárólag Bochkorékra épül, mivel szeretnének a rádióműsor korábbi 1,2 millió hallgatóján túl is olvasókat szerezni. A prémium jelleg nemcsak a lap megjelenésében tükröződik majd, hanem a tartalomban is: nem kizárólag bulváros, hanem "bumerángosan tálalt" közéleti, közérdeklődésre számot tartó kérdésekkel is szeretnének foglalkozni.

A kezdő példányszám 150 ezer lesz, ez még változhat, olyan 6-8 hónapos időtávon kell beállnia a stabil példányszámnak. A fedezeti pont valahol 60-70 ezer példányszám táján van, ám Földesi Ádám szerint "ambíciózusabbak a céljaink". A hetilap 220 forintba fog kerülni és 48+4 oldalon jelenik meg.

A hirdetés-értékesítésért a Geomédia felel. Földes elmondta: az első számban már lesznek hirdetések, olyanok is, amelyekért már ténylegesen fizettek a márkatulajdonosok. Szavaiból az derült ki, hogy alapvetően a fogyasztóktól érkező - terjesztési - bevételben bíznak, de úgy látja a reklámpiacon is van keresnivalójuk.

A lap elindítása elsőre elég meredek vállalkozásnak tűnik, ám az ügyvezető elmondta: komolyan tanulmányozták a versenytársak, azaz a bulvármédia piacát, illetve a Neo FM rádióhallgatóinak összetételét egyaránt, így megalapozottnak tartja a piacralépést, amely tájékoztatása szerint első körben 100 millió forint közeli összeget emésztett fel.

A hetilap Bochkorék állítása szerint nem új ötlet, korábban, már a slágeres csúcsidőkben is gondolkodtak a Bumeráng márka új platformokon való megjelenésében, de most érkezett el az idő, aminek a rádióműsor augusztus 6-i búcsúja csak plusz lökést adott.

Hozzátették: nem tettek le arról, hogy rádióban is visszatérjenek, erről még tárgyalások folynak, ahogyan az esetleges televíziós láb elindításáról is. Az online felület egyelőre alapjáraton megy, december vége-január eleje előtt nem várható rajta komolyabb tartalomgyártás, a Bumeráng új site-jával Földes szerint még sok munka lesz.