2010. június 04.

Pénzbehajtás vagy politika?

A jövő hétre az utolsó, még ki nem fizetett számlát is rendezi egykori nyomdájának a Népszava – jelezte a lap ügyvezető igazgatója.

A jövő hétre az utolsó, még ki nem fizetett számlát is rendezi egykori nyomdájának a Népszava – jelezte a lap ügyvezető igazgatója.

A Népszava Lapkiadó Kft. gazdasági helyzete stabil, ezért a kiadó vezetése érthetetlennek tartja, hogy egy volt üzleti partnere, a Magyar Közlöny- Lap és Könyvkiadó Kft egy folyamatban lévő kötelezettség érvényesítéséhez a nyilvánosság előtti lejáratás eszközéhez folyamodott – közölte Láposi Elza. Szerinte „elgondolkodtató, hogy az állami tulajdonban lévő cég a kormányváltást követő második héten elengedhetetlenül szükségesnek tartotta, hogy a jogi lépések megtétele mellett a nyilvánossághoz forduljon, rosszhírét keltve ezzel a nagy múltú baloldali lapnak”.

A két cég hét éven át sikeres működött együtt, s a Népszava folyamatos teljesítés mellett több százmillió forintot fizetett. Ennek a forgalomnak az utolsó tétele a jelenleg fennálló 22 millió forint, amelyért felszámolási eljárást kezdeményezett a közlönykiadó. „A tényekhez tartozik, hogy a Népszava Lapkiadó Kft. a gazdasági világválság és a hazai lappiac nem múló nehézségei miatt és hosszú távú piaci tervei érdekében, éppen nyomdaköltségeinek jelentős csökkentéséért döntött 2010. áprilisában a nyomdaváltás mellett” – tette hozzá.

Csütörtökön jelentette be a lajosmizsei nyomdát tulajdonló közlönykiadó, hogy felszámolási eljárást kezdeményez a kintlévőség miatt a Népszavát megjelentető cég ellen.

Címkék: viselt dolgaink

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

1 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

19 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.