2010. december 02.

Pénzhegy a médiahatóságnál

Jövőre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 29,3 milliárd forintból, a médiatanács pedig 194,4 millió forintból gazdálkodhat.

Jövőre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 29,3 milliárd forintból, a médiatanács pedig 194,4 millió forintból gazdálkodhat.

Az Országgyűlés szerdán folytatta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitáját. A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának indítványa szerint jövőre az NMHH 29,3 milliárd forintból gazdálkodik; ebből a legnagyobb tétel - több mint 22 milliárd forint - a hírközlési terület várható nettó bevételei. A hatóság a költségvetéstől közel kétmilliárd forintos hozzájárulást kap, és 5 milliárd forint bevétele származhat az általános forgalmi adóból – írja a NOL.

A cikk szerint a médiatanács működése jövőre 194,4 millió forintba kerül, ezt a központi költségvetés fedezi. A médiatanács további 5,4 milliárd forintos bevételre tesz szert az általa kiszámlázandó, de véglegesen a műsorszolgáltatási alapot illető műsorszolgáltatási és pályázati díjak összegéből.

A Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap 2011-ben 63,1 milliárd forintból gazdálkodhat. Ebből a legnagyobb tétel az állam által átvállalt üzembentartási díjbevétel, amely jövőre 58,7 milliárd forint; ebből a közszolgálati médiaszolgáltatóknak és a nemzeti hírügynökségnek 45,2 milliárd forintot utalnak tovább. Az NMHH az ORTT jogutódja, autonóm államigazgatási szerv; a médiatanács az Országgyűlés felügyelete alatt álló önálló jogi személy; a műsorszolgáltatási alap kezelője a médiatanács.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

9 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.