2012. augusztus 31.

Pénzosztásról döntött a Médiatanács

74 millió forintnyi pályázati támogatásról döntött szerdai ülésén a Médiatanács. A pénzt rádiók között osztják szét.

74 millió forintnyi pályázati támogatásról döntött szerdai ülésén a Médiatanács. A pénzt rádiók között osztják szét műsorkészítésre.

A médiaszolgáltatók a támogatást hír- és magazinműsorok, sporthírek gyártására fordíthatják. A Magyar Média Mecenatúra program működtetésével a Médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének biztosítása.

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában a hír- és magazinműsorok támogatására kiosztható pályázati keretösszegét a nagy érdeklődésre tekintettel már 2011-ben megemelte, így 2012-ben összesen 270 millió forintra számíthatnak a rádiók. Idén négy fordulóban lehet pályázatot benyújtani, a Médiatanács ezúttal a második forduló eredményeiről hozott döntést és 27 helyi és körzeti rádió műsorkészítését támogatta összesen közel 74 millió forinttal.

A Médiatanács idén megújította a kiírásokat is. Az új rendszerben ismét negyedévente lehet beadni a pályázatokat, hogy állandó forrást biztosítsanak a helyi és körzeti rádiók számára. Emellett a rádiók számára megnyílt a lehetőség a tematikus magazinműsorok támogatására, valamint lerövidült az elbírálási időszak, és csökkentek a pályázati díjak is.

A pályázat kiírások további részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.