2010. június 02.

Pénzt kérnek a finnek

Jelentős tévédíj-emelést kér a finn YLE közmédium kormányzótanácsa a jövő évre, hogy befoltozzák a büdzsén a lyukat.

Jelentős tévédíj-emelést kér a finn YLE közmédium kormányzótanácsa a jövő évre, hogy befoltozzák a büdzsén a lyukat.

Ha ugyanis nem tesznek semmit, a jövő évi büdzsé 25 millió eurós deficitet mutatna. Ezt kívánják elkerülni egyfelől (a most háztartásonként 231 eurós járulék) 11 százalékos emeltetésével, valamint azzal, hogy áttekintik, mely szolgáltatásokat foghatnak vissza, esetleg állíthatnak le.

A cég kormányzótanácsának elnöke ugyanakkor arról beszélt egy interjúban: túlzottan magas volna ez az arány, inkább a napilap-előfizetésekhez mérhető, 7-8 százalékos emelésben kellene gondolkodni. Ehhez járulhatna a hatékonyság növelése, nhány szolgáltatás újragondolása, de nem zárná ki a létszámleépítést sem.

Az idén még változatlan összeghez jut a finn közmédia, miután márciusban a parlamenti frakciók képviselői nem tudtak megállapodni az intézmény finanszírozásáról. A politikusok ugyanakkor egyetértettek abban: biztosítani kell, hogy ne sérüljön az YLE működésének jelenlegi színvonala.

Címkék: közmédia

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2 napja

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.