2014. január 09.

Pert kap az orosz Facebook

Iparági nagyágyúk vélik úgy, hogy tengelyt akasztott velük az egykori Szovjetunió legnépszerűbb közösségi oldala, ezért perre viszik az ügyet.

Iparági nagyágyúk vélik úgy, hogy tengelyt akasztott velük az egykori Szovjetunió legnépszerűbb közösségi oldala, ezért perre viszik az ügyet.

A VKontakte tulajdonosait az Orosz Nemzeti Zeneipari Szövetség citálja a szentpétervári döntőbíróság elé, amiért (szerintük) az oldal támogatja, hogy jogvédett anyagokat cseréljenek illegálisan felhasználóik. A mások mellett a Sony, a Universal és a Warner által alkotott szövetség elnöke szerint a közösségi oldal egyértelműen pénzt csinál a zeneszámokból, videókból,amikor megtekintésük idején reklámokkal bombázza a közönséget.

Ebből pedig bevétele származik a cégnek, amely ráadásul egyezkedni sem hajlandó a jogtulajdonosokkal arról, hogy maga is fizet a zenék után – szól az érvelés. Eközben a VKontakte arra alapoz, hogy nem a szolgáltató, hanem százmilliónál is több aktív ügyfele töltötte fel az oldalra a kifogásolt anyagokat - írja a The Moscow Times.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.