2014. január 09.

Pert kap az orosz Facebook

Iparági nagyágyúk vélik úgy, hogy tengelyt akasztott velük az egykori Szovjetunió legnépszerűbb közösségi oldala, ezért perre viszik az ügyet.

Iparági nagyágyúk vélik úgy, hogy tengelyt akasztott velük az egykori Szovjetunió legnépszerűbb közösségi oldala, ezért perre viszik az ügyet.

A VKontakte tulajdonosait az Orosz Nemzeti Zeneipari Szövetség citálja a szentpétervári döntőbíróság elé, amiért (szerintük) az oldal támogatja, hogy jogvédett anyagokat cseréljenek illegálisan felhasználóik. A mások mellett a Sony, a Universal és a Warner által alkotott szövetség elnöke szerint a közösségi oldal egyértelműen pénzt csinál a zeneszámokból, videókból,amikor megtekintésük idején reklámokkal bombázza a közönséget.

Ebből pedig bevétele származik a cégnek, amely ráadásul egyezkedni sem hajlandó a jogtulajdonosokkal arról, hogy maga is fizet a zenék után – szól az érvelés. Eközben a VKontakte arra alapoz, hogy nem a szolgáltató, hanem százmilliónál is több aktív ügyfele töltötte fel az oldalra a kifogásolt anyagokat - írja a The Moscow Times.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.