2014. január 09.

Pert kap az orosz Facebook

Iparági nagyágyúk vélik úgy, hogy tengelyt akasztott velük az egykori Szovjetunió legnépszerűbb közösségi oldala, ezért perre viszik az ügyet.

Iparági nagyágyúk vélik úgy, hogy tengelyt akasztott velük az egykori Szovjetunió legnépszerűbb közösségi oldala, ezért perre viszik az ügyet.

A VKontakte tulajdonosait az Orosz Nemzeti Zeneipari Szövetség citálja a szentpétervári döntőbíróság elé, amiért (szerintük) az oldal támogatja, hogy jogvédett anyagokat cseréljenek illegálisan felhasználóik. A mások mellett a Sony, a Universal és a Warner által alkotott szövetség elnöke szerint a közösségi oldal egyértelműen pénzt csinál a zeneszámokból, videókból,amikor megtekintésük idején reklámokkal bombázza a közönséget.

Ebből pedig bevétele származik a cégnek, amely ráadásul egyezkedni sem hajlandó a jogtulajdonosokkal arról, hogy maga is fizet a zenék után – szól az érvelés. Eközben a VKontakte arra alapoz, hogy nem a szolgáltató, hanem százmilliónál is több aktív ügyfele töltötte fel az oldalra a kifogásolt anyagokat - írja a The Moscow Times.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.