2011. február 24.

Pert nyert a Danubius, veszített a Sláger

A Legfelsőbb Bíróság eltérően döntött a két korábbi országos rádió ügyében azon felülvizsgálati eljárás keretében, ami az ORTT kérelmezett.

A Legfelsőbb Bíróság eltérően döntött a két korábbi országos rádió ügyében azon felülvizsgálati eljárás keretében, ami az ORTT kérelmezett. A döntés azonban mindkét esetben azt vonja maga után, hogy marad a jelen állapot, emiatt a hírek szerint a két korábbi országos rádió nemzetközi fórumhoz fordul, miután az LB döntése ellen már nem élhetnek jogorvoslattal.

Eltérően döntött a két volt országos rádió ügyében a Legfelsőbb Bíróság azon felülvizsgálati eljárásban, amely az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) kérelmére indult. A február 23-i bírósági határozat a Sláger Rádió keresetét teljes egészében elutasította, míg a Danubius Rádió esetében megerősítette azt a korábbi ítéletet, mely szerint az ORTT jogellenesen fogadta be az Advenio Zrt. pályázatát.

A Fővárosi Bíróság tavaly januárban mondta ki, ám mindkét pályázatra, azaz az Advenio mellett az FM1-ére vonatkozóan is, hogy azokat az ORTT-nek nem lett volna szabad befogadniuk, alaki okokból. Azt azonban a Fővárosi Bíróság is elutasította, hogy ez azt jelentené: nem érvényes a Neo FM-mel és a Class FM-mel kötött műsorszolgáltatási szerződés. Tehát nem merült fel az eredeti állapot visszaállításának lehetősége. Később, 2010 nyarán pedig a Fővárosi Ítélőtábla hozott hasonló értelmű jogerős ítéletet.

A Neo FM-et üzemeltető FM1-re nézve a döntés azt jelenti, hogy a perelési mizéria véget ért, mivel az ORTT-utód Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az FM1 Zrt. teljes körű pernyertességét kimondó határozat végleges döntés, azzal szemben nincs további jogorvoslatnak helye - derül ki a NeoFM közleményéből. A korábbi ítéleteket megerősítő LB határozat a Danubiusnak sem tartogat sok jót, hiszen továbbra sincs esélye a frekvencia visszakapására, a korábbi állapot visszaállítására.

A Népszava úgy tudja, hogy a két rádió a döntés miatt a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjához fordul. Egyébként a mostani bírói indoklás szerint a két ügy abban tér el, hogy bár mindkét esetben volt a pályázóval kapcsolatban alaki probléma, az FM1 egyértelműen nyilatkozott azügyben, hogy ha nyer, akkor lemond problémás médiaérdekeltségeiről, míg az Advenio esetében nem ez volt a helyzet.


A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.