2012. augusztus 21.

Pert vesztett az Epamedia

A közterületi médiatulajdonos jogorvoslattal él a döntés ellen.

A közterületi médiatulajdonos jogorvoslattal él a döntés ellen.

Elutasította a Fővárosi Törvényszék az osztrák Epamedia keresetét, amelyben a közterületi reklámcég egy választott bírósági ítélet érvénytelenítését kérte. Azt ítélet szerint a választott bíróság eljárása és ítélete is jogszerű volt. A döntés az Epamediát 4,9 millió euró, illetve kamatainak megfizetésére kötelezi - írja az MTI.

A választott bírósági eljárást az Epamedia csoportba tartozó Outdoor Zrt. korábbi kisebbségi tulajdonosa, Hidvéghy Melinda indította, miután tulajdonrészét kivásárolta a többségi tulajdonos Epamedia, de fizetési kötelezettségének nem tett eleget.

Az MTI-nek elmondta: 2008-ban adta el az általa 1989-ben alapított cégben lévő tulajdonrészét az Epamediának. A cégcsoportnál ezután is vezető tisztséget töltött be, 2009-ben azonban szerződést bontottak vele, de tulajdonrészét akkor sem fizették ki. Ezért fordult a választott bírósághoz.

Ügyvédjének tájékoztatása szerint, mivel a Fővárosi Bíróság ítéletében elutasította a választott bíróság ítéletének érvénytelenítését, így az Epamedia vagy kifizeti tartozását, vagy a bírósági végrehajtási eljárás során hamarosan elárverezik magyarországi üzletrészeit.

Az MTI megkereste az Epamediát is, amely közlése szerint jogorvoslati kérelemmel élt a Fővárosi Törvényszék ítélete ellen. Gabriele Würth, a közterületi reklámcég szóvivője hozzátette: a folyamatban lévő eljárásról nem kíván bővebben nyilatkozni a cég.