2014. január 15.

Pi(a)ci nyitás Kínában

Most akkor félig tele vagy félig üres a pohár? – tehetjük fel a kérdést a kínai hatóságok újabb befektetés-könnyítési intézkedésének hallatán.

Most akkor félig tele vagy félig üres a pohár? – tehetjük fel a kérdést a kínai hatóságok újabb befektetés-könnyítési intézkedésének hallatán.

A világ legnépesebb államában ugyanis a telekommunikációs szektor több szegmensét megnyitják a külföldi befektetők előtt, egyes esetekben pedig a 100 százalékos tulajdonszerzést sem tiltják – olvasható az állami hírügynökség beszámolójában. Utóbbiak közé tartoznak az appstore-ok, a call centerek, valamint az otthoni internet-hozzáférést kínáló társaságok.

Korlátozott, maximum 55 százalékos tulajdonrészt szerezhetnek külföldiek az online adatok és az e-piacterek terén. Eddig a jó hír – az üröm az örömben pedig az, hogy csak a sanghaji szabadkereskedelmi övezetben bejegyzett társaságok élhetnek a lehetőséggel. Onnan viszont országszerte szolgáltathatnak.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.