2012. április 19.

Piacot bővít a Bónusz Brigád

Közösségi piacteret nyitott a bónuszos oldal. 5-10 százalékos forgalom-növekedést várnak attól, hogy a cégek új köre jelenik meg ajánlatokkal.

Közösségi piacteret nyitott a bónuszos oldal. 5-10 százalékos forgalom-növekedést várnak attól, hogy a cégek új köre jelenik meg ajánlatokkal.

Piacteret nyitott a Bónusz Brigád, melyen olyan cégek is megjelenhetnek ajánlataikkal, amelyek korábban nem tudtak bekerülni a kínálatba ajánlataikkal. Mint Kaprinay Zoltán, az egyik alapító elmondta: eddig kb. háromezer jelentkező céget utasítottak el, ennek többnyire az szokott az oka lenni, hogy a  vállalkozás túl kicsi ahhoz, hogy kiszolgálja az igényeket, nagyon speciális, apró piacra lő, vagy nem tudja/akarja a legalább 50 százalékos kedvezményt megadni. Mivel meglátásuk szerint a jelen környezetben ismét nehéz kis költséggel hatékonya hirdetni, ezért nyitottak a cégek ezen újabb szegmense felé.

Heller Gábor társ-alapító hozzátette: így gyakorlatilag bárkinek, egy egyszemélyes bt-nek is lehetősége van hirdetni, ugyanakkor a minőségi garanciák ugyanazok, mint a "sztenderd" ajánlatok esetében. Van előzetes kontroll, és utóellenőrzés is. Az ajánlatok felrakása ugyanakkor egyszerűen megoldható a partnerközpont feltöltő felületén keresztül.

A kondíciók között van különbség, mind a Bónusz Brigád, mind a leendő partnerek oldaláról. A közösségi vásárlási oldal a piacteres partnerek ajánlatait 25 százalékos jutalékért közvetíti a sztenderd 30% helyett. A cégeknek pedig nem kell a megszokott 50 százalékos (termékeknél 35 százalékos) kedvezményt kínálniuk, elég a 25%. Értelemszerűen alapból kisebb eléréssel is lehet kalkulálni az ilyen ajánlat esetében, 1 millió felhasználó helyett kb. 500 ezerrel. A korábbról megszokott rendszerben ugyanis az ajánlatot kiküldik hírlevélben is, és direkt link mutat rá a főoldalon. Különbség az is, hogy míg a "normál" ajánlatoknál kizárólagosságot kér a site, addig a piactereseknél nincs így.

A Bónusz Brigád 19 hónapja van a piacon, az általuk hivatkozott GKIeNet-adatok szerint 42 százalékos piacrész mellett. Könnyen látható, hogy a mostani lépés piacbővítési szándékú: a cégek egy újabb körétől tudnak marketingköltéseket megszerezni, és ez akár újabb felhasználókat is hozhat. Kaprinay Zoltán elmondása szerint 5-10 százalékos forgalom-növekedéssel kalkulálnak a lépés nyomán.

A sajtóeseményen elmondták: fontosak az innovációs lépések, ennek jegyében indították el a Brigád Boltot is, amely a megcélzott 2 millió forint helyett az első hónapban 6,5 milliót hozott. Szintén ebbe a vonalba illeszkednek az exkluzív ajánlatok, amelyet a hűségprogramban résztvevő ügyfelek kapnak, a Szerencsekerék iPad alkalmazás, illetve a minőségi ellenőrző rendszer "kétirányúsítása". Ez utóbbi azt jelenti, hogy immár majd két hete a felhasználók minősíthetik a szolgáltatókat, de ugyanez fordítva is működik. Tehát ha egy szolgáltató egy ügyfelet problematikusnak tart, akkor annak többé az ő ajánlatai nem jelennek meg.