2010. július 13.

Picit több digis tévé

A hazai digitális előfizetők száma – ha árnyalatnyit is, de – nőtt, s alig vannak kevesebben, mint az analógért fizetők.

A hazai digitális előfizetők száma – ha árnyalatnyit is, de – nőtt, s alig vannak kevesebben, mint az analógért fizetők.

A piac 80,85 százalékát lefedő tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő hálózatában, 2010 májusában 15 ezerrel 1,240 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből.

Az NHH becslései, illetve korábbi felmérései szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül több mint hárommillióban van valamilyen előfizetéses televíziós szolgáltatás. A fennmaradó 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

Május végén a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 49,1 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat az áprilisi 48,7 százalék után. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Kft., FiberNet Zrt., DIGI Kft., PR TELEKOM Zrt., Zelka Zrt., TARR Kft., TvNetWork Nyrt., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., RubiCom Zrt., HD Platform Kft. és Hello HD Kft.