2010. november 03.

Pick, Rába: a legjobb márkák

Holnap jelenik meg a Figyelőben a legjobb hazai márkák listája. A fogyasztói kategóriát a Pick, az üzletit a Rába vitte.

Holnap jelenik meg a Figyelőben a legjobb hazai márkák listája. A fogyasztói kategóriát a Pick, az üzletit a Rába vitte.

A világ számos országában évről-évre kiosztják a Superbrands díjakat, ezzel elismerve a legkiválóbb márkákat. Idén a hazai zsűri úgy gondolta nagyobb figyelmet kell fordítani a magyar termékekre, szolgáltatásokra, ezért létrehozták a MagyarBrands díjat, melyet a legjobb hazai márkáknak ítélnek oda – közölték. Az elmúlt évtizedekben fokozatosan alakult át a vásárlók igénye és a külföldi termékek helyett ma már egyre szívesebben választják a magyar árukat. A fogyasztók, az általuk megvásárolt termékekkel hozzájárulnak a hazai vállalatok, és így Magyarország gazdaságának fejlődéséhez is. A MagyarBrands célja, olyan magyar vonatkozású márkák díjazása, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkon kívül is. AMagyarBrands díjra idén a Superbrands zsűrije és egy négy fős bizottság jelölte az egyes márkákat, 2011-től azonban már a magukat hazainak érző márkák önállóan is pályázhatnak- jelezte a kiadó.

A MagyarBrands program a márkákat hét kritérium alapján értékeli. Ebből négy – tradíció, menedzsment, foglalkoztatás, tulajdon – számszerűsíthető, nyilvánosan elérhető adat. A brand ismertségét a fogyasztói márkák esetében reprezentatív fogyasztói kutatás alapján a GFK Hungária piackutató cég méri, az üzleti brandek esetében pedig szakmai zsűri pontoz. Fontos szempont még a márka jó hírneve és az is, hogy a vevők alapvetően pozitívan viszonyuljanak hozzá, vagyis szeressék, valóban magukénak érezzék azt.

 

Cseppben az élet

11 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.