2010. augusztus 20.

Polyák szerint nincs mit elosztani

Magyarország túl drága a tévécsatornák üzemeltetői számára, ezért lép át külföldi joghatóság alá mind több adó – véli az ORTT majdnem-elnöke.

Magyarország túl drága a tévécsatornák üzemeltetői számára, ezért lép át külföldi joghatóság alá mind több adó – véli az ORTT majdnem-elnöke.

Polyák Gábor médiajogász egy interjúban arról beszélt: azért maradt itt kevés televízió, mert az itteni „egy nagyon rossz szabályozás, túl drágák vagyunk, az ORTT tényleg botrányosan működött, egyszerűen nem volt okuk itt maradni ezeknek a tévéknek”.

Kevés szereplőssé vált a történet, „azok a pénzek, amik eddig befolytak a piacról, már nincsenek”, ez viszont a kisebb helyi csatornákat sodorja bajba, amelyeknek nem jut a befolyó koncessziós díjakból, hiszen azok elapadtak – jegyezte meg Polyák Gábor, aki Majtényi László tanácsadójaként tevékenykedett évekig az Országos Rádió és Televízió Testületben (ORTT), majd jelölést kapott a lemondott vezető posztjára.

Szerinte elhibázott volt a médiafelügyelet rendszerének átalakítása, mert olyan erős jogosítványokat kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, amilyenekre Európa-szerte nincs példa. Ugyanakkor - tette hozzá – a valóban szükséges hatóság-összevonás nem érdemi, hanem csupán formális lett.

″Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra″

2 órája

Október 2-án kerül megrendezésre az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében.

Jön a Better Call Saul 4. évada

6 órája

Az AMC egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a „Better Call Saul” 4. évada szeptember 27-én, csütörtökön 23:45-kor debütál a csatornán.