2013. november 06.

RTB platformmal jelentkezik a Sanoma

Az amszterdami székhelyű Improve-val kötött stratégiai megállapodást a médiacég.

Az amszterdami székhelyű Improve-val kötött stratégiai megállapodást a médiacég.

Az Improve Digital RTA (real-time advertising) technológiát szolgáltató céggel együttműködve indított Adapt néven RTB (real-time bidding, valós idejű licit) alapú platformot a magyar piacon a Sanoma Media. A médiacég több szolgáltatót is tesztelt, végül a holland Sanománál 2012 januárja, a finn anyacégnél pedig 2013 nyara óta használt rendszer mellett döntöttek.

 

Az Adapt mesterséges intelligencián alapuló optimalizáló algoritmusa minden egyes hirdetésmegjelenésnél 150 ezredmásodperc alatt dönt arról, hogy melyik kreatívot érdemes megjeleníteni az adott felhasználónak. A rendszer lehetővé teszi, hogy a hirdetők külön licitálhassanak minden egyes hirdetésmegjelenítésre. A rendszer a hirdetésre ajánlott licit ár, a vásárlási mód és a kreatív minőségi tényezői alapján határozza meg a hirdetések rangsorát - olvasható a Sanoma közleményében.

"Az ADAPT azért is megfelelő megoldás, mert a platform lehetőséget nyújt arra, hogy az ügynökségi trading deskekkel, vagyis az RTB vásárlásra alkalmas ügynökségi rendszerekkel, privát piactéren keresztül, egyedi megállapodások alapján futtassunk RTB kampányokat. Ez hatékony megoldást jelent hirdetőink és ügynökségi partnereink számára is" – mondta Steff József, a Sanoma kereskedelmi igazgatója.

Halottak hete a Hajnaliban

1 napja

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.