2010. november 10.

RTL Klub – Infocenter nélkül?

Mégsem tud beszállni az RTL-be Fellegi volt cége az Index szerint.

Mégsem tud beszállni az RTL-be Fellegi volt cége az Index szerint. Hiába jelentették be az országgyűlési választások második fordulója után, hogy Fellegi Tamás jelenlegi nemzeti fejlesztési miniszter akkori cége megvette az RTL Klub 31 százalékát, a portál információi szerint az Infocenter most mégis elállhat az üzlettől, nem sikerült ugyanis megegyezni a részletekben.

Az Infocenter ennek ellenére jelentős szereplő a magyar médiapiacon, állítólag nem mondtak le végleg az RTL Klubról, és további felvásárlásokban gondolkodnak - írják. Az Index - az RTL Klub több vezetője által megerősített – információja szerint a vételárban a piaci viszonyok változása miatt nem tudott megállapodni a két cég, és időközben lejárt az áprilisi szerződésben foglalt fizetési határidő is.

A portál úgy tudja: a felek kivárják az új médiatörvény megszületését, de addig is az RTL Klub igazgatóságában marad Nyerges Zsolt, aki az Infocenter igazgatója is. Mindez azonban még nem jelenti azt, hogy az Infocenter továbbra is szeretné megvásárolni az RTL Klubot, hiszen az igazgatóságban Nyerges éppen Fellegi Tamás jelenlegi nemzeti fejlesztési minisztert váltotta idén áprilisban, Fellegi pedig még mint a Magyar Telekom képviselője kapott helyett az RTL Klub irányításában, és azt azután is megtartotta, hogy a telekommunikációs cég 2009-ben eladta tulajdonrészét a csatornában a Rákosi Tamáshoz köthető IKO Média Holdingnak.

Hiába engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal az IKO Média Holding felvásárlását az Infocenternek, a felvásárlás mégsem valósult meg. A HVG október közepén megjelent cikke szerint az ügylet elhúzódásában szerepe lehet annak is, hogy az Infocenter bankhitelből finanszírozná a felvásárlást, de végül nem egyezett meg egyetlen bankkal sem. Úgy tudjuk, hogy azért lett volna szüksége hitelre a cégnek, mert az Infocenterben 48 százalékos tulajdonrésszel rendelkező dán DEFAP nem bocsátotta a cég rendelkezésére az IKO Média Holding teljes vételárát.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.