2011. június 03.

RTL csatornák indulnak Indiában

Angolul fogja szórakoztatni az indiaiakat a német RTL. Összeálltak az indiai Reliance Broadcast Network médiacsoporttal, és két csatornát indítanak.

Angolul fogja szórakoztatni az indiaiakat a német RTL. A tévétársaság összeállt az indiai Reliance Broadcast Network médiacsoporttal, és két csatornát is indítanak.

Már tavasszal tudni lehetett a terjeszkedési szándékról, ám akkor még nem volt ismert a helyi partner neve és az indítandó csatornák tematikája sem. Mostanra azonban kiderült: az egyik csatorna - elsősorban az RTL produkciós cége, a FremantleMedia anyagaira és nemzetközi műsorainak archivumára építve - reality műsorokat adna, míg a másik férfias akciófilmeket - írja a Broadbandtvnews.com.

Az Indiában az angol nyelvű szórakoztató műsorkínálat terén már jelentős tényezőnek számító Reliance Broadcast Network vezérigazgatója szerint az RTL-lel "átrajzolják" a nemzetközi tartalmak indiai piacát, míg az RTL regionális képviselője, az osztrák illetőségű de magyar származású Rudas András szerint még további jelentős növekedési lehetőségeik vannak Indiában, ahol most a Reliance-szal első helyi vállalkozásukat indítják.