2013. augusztus 12.

RTL: holland beszerzés

A Benelux-államok lekérhető szolgáltatási piacán vezető társaságba ruház be az RTL-csoport hollandiai leányvállalata.

A Benelux-államok lekérhető szolgáltatási piacán vezető társaságba ruház be az RTL-csoport hollandiai leányvállalata.

A befektetés során a Videoland 65 százalékát veszi meg a médiaház a The Entertainment Group nevű társaságtól - jelentette be hivatalosan a médiaház.

Az RTL helyi első embere a lekérhető kínálat fejlesztésének logikus lépéseként említette az ügyletet, hangsúlyozva: épp a beszerzés idején zajlik digitális átalakulásuk. Továbbra is a hirdetőktől szerzett bevételek maradnak legfőbb pénzügyi forrásaik, emellett azonban mind nagyobb teret kapnak a felhasználóktól szerzett bevételek.

Noha az RTL közleménye egy szóval sem említi a riválist, nagyon olybá tűnik, hogy a holland piacra már hónapokkal ezelőtt szemet vető Netflix megszorongatása a Videoland megszerzésével az RTL-csoport célja.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

46 perce

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

7 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.