2013. augusztus 06.

RTL: keleti Digitália

Nyugaton szépen kihátrál a digitális földfelszíni sugárzásból a német médiaház, amely a zágrábi multiplex-pályázat nagy nyertese lett.

Nyugaton szépen kihátrál a digitális földfelszíni sugárzásból a német médiaház, amely a zágrábi multiplex-pályázat nagy nyertese lett.

Július utolsó napjával München térségében hagyta el a digitális földfelszíni platformot az RTL, amely már korábban jelezte: fokozatosan visszavonul erről a platformról, mert többe kerül a sugárzás, mint amennyi a haszna.

Eközben két horvátországi multiplex-helyet is szerzett. Az első programcsokorban való sugárzásra csak az RTL Hrvatska adott be érvényes pályázatot, ahogy a tematikus csatornáknak fenntartott multiplexre is csak az ő gyerekcsatornájuk, az RTL Kockica nyert 15 évre helyet.

Az AEM ugyanakkor érvénytelennek nyilvánította a második multiplex helyeire kiírt tendert. Volt ugyan négy pályázó, de úgy ítélték meg, hogy a Nova TV, az Antenna Televizija, a Nezavisna Televizija és a Televizija Pet programcsokorba kerülése érdemben nem színesítené a horvátországi médiakínálatot.

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

3 perce

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

19 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.