2013. augusztus 06.

RTL: keleti Digitália

Nyugaton szépen kihátrál a digitális földfelszíni sugárzásból a német médiaház, amely a zágrábi multiplex-pályázat nagy nyertese lett.

Nyugaton szépen kihátrál a digitális földfelszíni sugárzásból a német médiaház, amely a zágrábi multiplex-pályázat nagy nyertese lett.

Július utolsó napjával München térségében hagyta el a digitális földfelszíni platformot az RTL, amely már korábban jelezte: fokozatosan visszavonul erről a platformról, mert többe kerül a sugárzás, mint amennyi a haszna.

Eközben két horvátországi multiplex-helyet is szerzett. Az első programcsokorban való sugárzásra csak az RTL Hrvatska adott be érvényes pályázatot, ahogy a tematikus csatornáknak fenntartott multiplexre is csak az ő gyerekcsatornájuk, az RTL Kockica nyert 15 évre helyet.

Az AEM ugyanakkor érvénytelennek nyilvánította a második multiplex helyeire kiírt tendert. Volt ugyan négy pályázó, de úgy ítélték meg, hogy a Nova TV, az Antenna Televizija, a Nezavisna Televizija és a Televizija Pet programcsokorba kerülése érdemben nem színesítené a horvátországi médiakínálatot.

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

16 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.