2010. március 26.

Rádióelnök július végén?

A jövő héten tudhatjuk meg, milyen feltételekkel keresnek elnököt a Magyar Rádió élére. Döntés július végén várható.

Portálunk információja szerint ugyanis április másodikán jelenik meg két országos napilapban a pályázati felhívás, akik indulni kívánnak, azok június utolsó napján nyújthatják be koncepciójukat. A pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökség július 22-én délelőtt ülne össze, hogy jelöljön, a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium pedig még aznap nekifutna a választásnak.
Korábban arra lehetett számítani, hogy a testület – élve a médiatörvény adta lehetőséggel – csütörtökön pályázat nélkül újabb négy évre bizalmat szavaz a 2006 nyara óta hivatalban lévő Such György elnöknek. Csakhogy ő az utolsó pillanatban visszatáncolt, noha korábban épp az újrajelöléshez kötötte, hogy vállal-e újabb mandátumot a cég élén. A múlt december elsejei rádiósnapon információink szerint azt közölte a közmédium dolgozóival: ha pályázat nélkül kap bizalmat, marad, ha nem, akkor nem száll versenybe a posztért. (Más közmédiumoknál megesett, hogy mandátuma meg nem újítása szorgalmasan pályázgatott az épp távozó elnök.)
Portálunk úgy tudja: Such szerdán – egy nappal az újraválasztásáról döntő nagykuratóriumi ülés előtt - levélben jelentette be e döntését. A dokumentumban az áll: kezdettől azt vallotta, hogy ezt a tisztséget „csak a mértékadó politikai erők támogatása mellett lehet és érdemes betölteni, mert csak ebben az esetben garantálható az intézmény tényleges függetlensége”.
„Az elmúlt hetek eseményei alapján számomra teljesen világossá vált, hogy a mandátumom pályázat nélküli meghosszabbítása kapcsán a jelenlegi, politikailag felfokozott kampányidőszakban a kritikus politikai támogatottság nem biztosítható” – fogalmazott.
Úgy tudni, a levélben a pályázat nélküli hosszabbítás napirendről levéltelét kéri Such György, aki egyben jelzi: kész megpályázni a tisztséget, amennyiben „a demokratikus politikai erők egyöntetű támogatását sikerül ismét elérnem”.
Ezzel, amennyiben első menetben nem sikerül odaítélni a posztot, ha csak egy időre is, de a második nagy közmédium is elnök nélkül maradhat. Such György ugyanis 2006. augusztus elsejével foglalta el négy évre szóló hivatalát. Az, hogy hosszabbító vagy új pályázatos megoldással töltik be a tisztséget, az eljárás számos fázisa szempontjából édes mindegy. Mindkét esetben az elnökség és a nagykuratórium jelenlévő tagjainak kétharmados támogatása szükségeltetik a poszt elnyeréséhez. Akár átmeneti, akár választott vezetés álljon a magyar Rádió élén, a menedzsment dolgát egyszerűbbé teszi, hogy a nap folyamán a kuratórium elfogadta az intézmény 2010-es üzleti tervét is; ez 16 milliárdos bevétel mellett mintegy 181millió forintos mérleg szerinti eredménnyel számol. A közmédiumnál 732 millió forintot fordítanak beruházásokra: ebben lesz jogdíjvásárlás, infrastruktúra-fejlesztés, épületrekonstrukció és stúdióeszköz-beszerzés is.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

4 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.