2010. augusztus 18.

Rádiómentes orosz multiplex

Rádióműsorok nélkül maradhat Oroszország első digitális multiplexe. Másra kell ugyanis a három hangsáv kapacitása.

Rádióműsorok nélkül maradhat Oroszország első digitális multiplexe. Másra kell ugyanis a három hangsáv kapacitása.

A helyi távközlési kormányhivatal ugyanis felvetette: a nyolc, már jó előre kiválasztott országos adó mellé egy regionálist is bevehetnének a kínálatba. A bővítés áldozata a programcsokorba eredetileg betervezett három országos rádióadó lehet, amelyeknek így nem jut hely.

Azt várhatóan majd jövő májusban döntik el, ki lesz a szerencsés nyertes, aki napi 12-15 órányi műsort sugározhat az új platformon – akár úgy is, hogy több, már meglévő regionális adó programkínálatát kombinálja. A kínálatba korábban hat közszolgálati és két kereskedelmi csatorna került be.) Korábbi hírek szerint a kontinensnyi ország legkeletebbi részén, Habarovszk körzetében próbálják ki először a digitális földfelszíni műsorszórást, majd jövőre kezdik fokozatosan kiterjeszteni a vételkörzetet. Oroszországban 2015-re tervezik az analóg műsorszórás leállítását.

 

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

40 perce

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.