2010. augusztus 18.

Rádiómentes orosz multiplex

Rádióműsorok nélkül maradhat Oroszország első digitális multiplexe. Másra kell ugyanis a három hangsáv kapacitása.

Rádióműsorok nélkül maradhat Oroszország első digitális multiplexe. Másra kell ugyanis a három hangsáv kapacitása.

A helyi távközlési kormányhivatal ugyanis felvetette: a nyolc, már jó előre kiválasztott országos adó mellé egy regionálist is bevehetnének a kínálatba. A bővítés áldozata a programcsokorba eredetileg betervezett három országos rádióadó lehet, amelyeknek így nem jut hely.

Azt várhatóan majd jövő májusban döntik el, ki lesz a szerencsés nyertes, aki napi 12-15 órányi műsort sugározhat az új platformon – akár úgy is, hogy több, már meglévő regionális adó programkínálatát kombinálja. A kínálatba korábban hat közszolgálati és két kereskedelmi csatorna került be.) Korábbi hírek szerint a kontinensnyi ország legkeletebbi részén, Habarovszk körzetében próbálják ki először a digitális földfelszíni műsorszórást, majd jövőre kezdik fokozatosan kiterjeszteni a vételkörzetet. Oroszországban 2015-re tervezik az analóg műsorszórás leállítását.

 

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2018. március 15.

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.