2020. július 24.

Rádiós részletfizetési kérelmekről döntött az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa rádiós részletfizetési kérelmeket bírált el, vizsgált egy frekvenciára benyújtott pályázati ajánlatot, és megbírságolt két vidéki rádiót - írja az MTI.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a tanács elvégezte a Pápa 92,7 MHz helyi vételkörzetű frekvencia közösségi jellegű használatára benyújtott egyetlen pályázati ajánlat alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Katolikus Rádió Zrt.-t. Hozzátették: tekintettel a koronavírus-járvány okozta bevételkiesésre a Médiatanács jóváhagyta a nyíregyházi és az egri Best FM, valamint a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai és a győri Rádió 1 szolgáltatói kérelmét, hogy a harmadik negyedéves médiaszolgáltatási díjaikat ne egy összegben, hanem három havi részletben fizethessék be.

Beszámoltak arról is, hogy a gyöngyösi MaxiRádió szolgáltatóját harmincezer forintra bírságolta a testület, mert egy márciusi adáshéten kevesebb magyar zenét, hírt, valamint közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort, továbbá több ismétlést tett közzé szerződéses vállalásaihoz képest.

A közszolgálati műsorszámoknál a MaxiRádió sem saját vállalását, sem az erre vonatkozó törvényi kötelezettségét nem teljesítette - ismertette a kommüniké. Közölték azt is, hogy a Rádió Szarvas szolgáltatójára 25 ezer forintos bírságot szabott ki a grémium, amiért késve tett eleget a műsorkvóták ellenőrzéséhez szükséges adatszolgáltatási kötelezettségeinek.

Címkék: média nmhh

Ez vár a héten az Eurosporton

10 órája

Az Eurosport az emberi kitartásról, teljesítményről és inspirációról szóló történeteit meséli el a sport rajongóinak.