2012. július 05.

Rakuten-roham jön

Eddig szűz szegmenst célzott be a hazai piacon a Rakuten japán online kereskedőház, amely már neki is látott a roham előkészítésének.

Eddig szűz szegmenst célzott be a hazai piacon a Rakuten japán online kereskedőház, amely már neki is látott a roham előkészítésének.

A jelek szerint nem csupán a külföldi piacokon offenzív a cég; helyi hírek szerint arra készülnek, hogy saját elektronikus könyvolvasóval lepik meg az olvasásfüggő hazai közönséget – mégpedig a százdolláros árkategóriában. A támadás előszobája az volt, hogy megvásárolták a kanadai Kobo-t, amelynek olvasóihoz több nyelven, mintegy 2,4 millió kiadványt kínálnak majd letöltésre. (Fura módon épp a hazai kínálat lehet a Rakuten gyengéje, de az induláskor kínált 30 ezer címes kínálatot pár éven belül másfél millióra bővítik.)

Ezzel pedig kifognák a szelet az Amazon vitorlájából, amely most tervez belépni a fizető- és felvevőképessége miatt is csábító japán piacra.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

3 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.