2011. november 11.

Ráncfelvarrás a Videánál

Az Origo videómegosztója kizárólag magánszemélyek számára kiírt tenderen keresett új vizuális megjelenést. Mától látható az eredmény.

Az Origo videómegosztója kizárólag magánszemélyek számára kiírt tenderen keresett új vizuális megjelenést. Mától látható az eredmény.

Megújult a Videa, amely magánszemélyeknek kiírt pályázaton keresett új megjelenést. A ráncfelvarrási tenderre 93-an jelentkeztek, közülük Hidvégi Roland, egy 30 éves multimédia-fejlesztő került ki győztesen.

A pályázatok közül az Origo hétfős zsűrije választotta ki a legjobbnak ítéltet. A látványtervek esetében az áttekinthetőséget, a letisztultságot, a funkcionalitást, illetve az újszerűséget és továbbfejleszthetőséget vizsgálták.

"A Videán láttam meg a pályázat felhívóját, és mivel még nem volt lehetőségem videóportált tervezni, nagy kihívást láttam ebben a feladatban. A látványterveket öt nap alatt készítettem el" - mondta el Hidvégi Roland, aki egy Apple Macbook Proval lett gazdagabb

"A 'rend' és az áttekinthetőség leginkább a profiloldalnál szembetűnő, ahol sikerült egy oldalra rendezni minden olyan tartalmat, eszközt, funkciót, amely a regisztrált felhasználóhoz köthető. Ettől függetlenül nincsenek illúzióink; egy nagyobb volumenű változás után 'csináljátok vissza!' levelek tucatjaival számolhatunk" - tette hozzá Bányai-Boris Zsolt, a Videa felelős szerkesztője.