2010. december 18.

Régi hírgyár, új gazda

Az Index úgy tudja, hétfőn várhatóan gazdát cserél az RTL Klub által alapított Független Hírügynökség. Braun Róbert és Iglódi Csaba veszi meg.

Az Index úgy tudja, hétfőn várhatóan gazdát cserél az RTL Klub által alapított Független Hírügynökség. Braun Róbert és Iglódi Csaba veszi meg.

Az utóbbi időben üzletileg gyengélkedő Fühünek új menedzsmentjének nehéz dolga lesz jövőre, hiszen a kormányzat tervei szerint az MTI ingyen adja majd az újságoknak, tévéknek, rádióknak saját híreit – jegyzik meg.

A Független Hírügynökség Kft. eddig formálisan magánszemélyek, többek között Kövesdi Péter tulajdonában állt, de lényegében az RTL Klub vállalkozása volt, amit az MTI-vel vívott 2004-es árháború során hozott létre a kereskedelmi csatorna, amely azóta is a hírügynökség legnagyobb megrendelője. A Fühü az elmúlt hónapokban nehéz anyagi helyzetbe került, a válság miatt több megrendelője kiesett, a Sláger Rádió pedig megszűnt. A deficit ellenére a kormányváltás körül több cég is bejelentkezett potenciális vásárlóként, a Fidesz médiastratégiájának véglegesedése előtt ugyanis az is felmerült, hogy az MTI-t fejlesztik vissza, és az állami támogatás nélkül, kizárólag piaci alapon működő Fühü léphetne a helyébe – írják, hozzátéve, úgy tudják: a hírügynökség után érdeklődött Fellegi Tamás miniszter volt cége, az Infocenter is, de szocialista hátterű Geomédia is próbálkozott.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.