2010. december 18.

Régi hírgyár, új gazda

Az Index úgy tudja, hétfőn várhatóan gazdát cserél az RTL Klub által alapított Független Hírügynökség. Braun Róbert és Iglódi Csaba veszi meg.

Az Index úgy tudja, hétfőn várhatóan gazdát cserél az RTL Klub által alapított Független Hírügynökség. Braun Róbert és Iglódi Csaba veszi meg.

Az utóbbi időben üzletileg gyengélkedő Fühünek új menedzsmentjének nehéz dolga lesz jövőre, hiszen a kormányzat tervei szerint az MTI ingyen adja majd az újságoknak, tévéknek, rádióknak saját híreit – jegyzik meg.

A Független Hírügynökség Kft. eddig formálisan magánszemélyek, többek között Kövesdi Péter tulajdonában állt, de lényegében az RTL Klub vállalkozása volt, amit az MTI-vel vívott 2004-es árháború során hozott létre a kereskedelmi csatorna, amely azóta is a hírügynökség legnagyobb megrendelője. A Fühü az elmúlt hónapokban nehéz anyagi helyzetbe került, a válság miatt több megrendelője kiesett, a Sláger Rádió pedig megszűnt. A deficit ellenére a kormányváltás körül több cég is bejelentkezett potenciális vásárlóként, a Fidesz médiastratégiájának véglegesedése előtt ugyanis az is felmerült, hogy az MTI-t fejlesztik vissza, és az állami támogatás nélkül, kizárólag piaci alapon működő Fühü léphetne a helyébe – írják, hozzátéve, úgy tudják: a hírügynökség után érdeklődött Fellegi Tamás miniszter volt cége, az Infocenter is, de szocialista hátterű Geomédia is próbálkozott.

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.