Sz.D. 2012. június 08.

Régi-új műsorok a közmédiában

Megújult formában jelentkezik újra június 11-től a Balatoni nyár és Balaton Közelről, a közmédia tévés-rádiós műsorsorozata - jelentette be az MTVA.

Megújult formában jelentkezik újra június 11-től a Balatoni nyár és Balaton Közelről, a közmédia tévés-rádiós műsorsorozata - jelentette be az MTVA egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A közmédia tévés-rádiós műsorsorozata június 11. és szeptember 2. között minden nap friss hírekkel, riportokkal, interjúkkal és játékokkal jelentkezik a révfülöpi mólóról. Az m1 élő tévéműsorát, melyet párhuzamosan közvetít a Duna World is, hétköznap 9 és 11 óra között, hétvégén 7 és 9 óra között sugározza a két csatorna Novodomszky Éva és Gaskó Balázs, Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő, Szentpéteri Eszter és Szente Vajk, illetve Jegyes-Tóth Kriszta és Fülöp László vezetésével.

A Balatoni Nyár műsorvezetői - fotó: Zih Zsolt/MTVA
fotó: Zih Zsolt/MTVA

A nyári szabadidős sorozat rádiós kiadását ezúttal Bak Anita, Emesz Lilla, Marksz András, Marosi Antal, Pusztai Balázs és Zsoldos László készítik, akik a tavalyi nyárral ellentétben már nemcsak az MR1-Kossuth Rádión 15.30-tól induló Közelről adásaiba készítenek riportokat Balaton Közelről címmel, hanem a rádió reggel hattól sugárzott, 180 perc című hírműsorát is ellátják friss balatoni hírekkel.

A produkció 12 héten, 83 napon át jelentkezik majd, egyedül augusztus 20-án tartanak egy kis szünetet. A műsorban részletes képet kaphatnak a nyaralni indulók a tó és környéke turisztikai látványosságairól, sportolási lehetőségeiről, illetve külön tévés rovatokban mutatkoznak be kulturális programjaikkal, gasztronómiájukkal az egyes települések is. Olyan hírességek vallanak balatoni kötődésükről mint Esztergályos Cecília, Koncz Gábor, Benkő László, Király Viktor vagy éppen Dolhai Attila. Ezenkívül olyan jellegzetes figurákat, mesterembereket is megismerünk a sorozatban, akikről keveset tudunk, mégis hozzátartoznak a balatoni élethez.

Rendszeres rovataiban nyári sportlehetőségeket és más programokat is bemutat a műsor, a kerékpárturizmusról például Nagy Judit, a lovaglásról Zalatnai Brigitta számol be az adásokban. A horgásztémák mellett önálló rovatot kap a vidék kulturális öröksége, a kastélyokról a téma szakértője, Virág Zsolt készít sorozatot. A műsor bekapcsolódik minden jelentősebb sport-, zenei és kulturális fesztiválba, és heti nyereményjátékot hirdet a legszebb balatoni pillanatokat lencsevégre kapó nézőknek, akiknek zsűritagként Borsos Mihály fotóművész ad szaktanácsokat a műsorban.

A Balatoni nyár külön programokkal csatlakozik a nyári sportközvetítésekhez is: a Labdarúgó Európa-bajnokság alatt sportolókat, szakértőket lát vendégül a műsor, a Nyári Olimpiai Játékok idején pedig Révfülöpről adják át a szót a londoni stúdiónak a műsorvezetők. A sportesemények az adásidőt is befolyásolják: július utolsó két hetében már 8.30-tól elindul az m1 élő adása, az Olimpia idején a sportközvetítések miatt 8 óra és 9.30 között jelentkezik a műsor, az Olimpia utáni pedig újra 8.30 és 11 óra között látható a Balatoni nyár. A Balaton Közelről az ötkarikás játékok idején szünetel. Az m1 élő műsorát éjszaka ismétli is majd az m2, de a reggeli adásról összefoglaló is készül, ami délután az m1-en, este 6 után illetve hajnalban a Duna Worldön is látható lesz.