2012. június 08.

Regionális tartalmak mobilon az AS-től

Az Axel Springer cégcsoporthoz tartozó nyolc megyei weboldal okostelefonos változatát készítette el a médiacég.

Az AS ezt a fogyasztói és hirdetői igények jobb kiszolgálásával magyarázza. Állítása szerint az új, mobilra optimalizált megyei oldalak könnyen kezelhetők, áttekinthetők, elrendezésük felhasználóbarát, így erre alkalmas készülék birtokában, első kézből olvashatók a legfrissebb helyi hírek, információk, érdekességek akár utazás közben is.

Az új, mobilra optimalizált oldalak a következők:

m.bama.hu, m.baon.hu, m.beol.hu, m.heol.hu, m.kemma.hu, m.sonline.hu, m.szoljon.hu, m.teol.hu


A mobilos változatokban is szinte minden funkció elérhető, ami a hagyományos weboldalakon megtalálhatók, így a cikkek mellett képgalériák is vannak, működik kereső, és biztosított a regionális hírfolyamban az olvasók részére a hírküldési lehetőség is. A mobil weboldalon is lehet szavazni és megtekinthető az időjárás-előrejelzés is.

A kiadó a fejlesztést integráltan kezeli, ezért például a napilapjaiban QR-kódokat is megjelenít ezentúl.

Az AS cégcsoporthoz tartozó regionális weboldalak összesen 572 918 látogatóval rendelkeznek havi szinten, illetve átlagosan 106 303 látogatóval naponta. Ezzel a cég megyei portfóliója a leglátogatottabb regionális portfóliónak számít (forrás: Ipsos - Gemius SA: gemius/Ipsos Fusion Data), a 2012 márciusi hivatalos adatok alapján, a 15 évnél idősebb belföldi közönség körében.