2019. november 20.

Regionális terjeszkedésre is készül a TV2

A TV2 Csoport vezérigazgatója a csatornatársaság jövőbeli terveiről beszélt a BrandFestivalon.

A BrandFestival első napján számos nemzetközi előadó mellett a TV2 Csoport vezérigazgatója, Pavel Stanchev is megfordult a színpadon, és egy portrébeszélgetés keretein belül osztotta meg a hallgatósággal, hogyan tervezi a tv társaság jövőjét.

A jelenlegi magyar televíziós ipart elemezve elmondta, most nagyobb a verseny, mint korábban, hiszen több mint 100 csatorna küzd a nézők figyelméért. A TV2 a maga 14 csatornájával igyekszik minél szélesebb kört lefedni, hogy minden nézőnek értékes tartalmat tudjon biztosítani.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem várható semmilyen változás a csatornacsoport háza táján. Pavel Stanchev elárulta, azt tervezik, hogy egy-két csatornájuk arculatát átalakítják annak érdekében, hogy jobban illeszkedjenek a nézői igényekhez, ezen kívül digitális fejlesztések is tervben vannak.

Bár a TV2 vezérigazgatója a nyelvi korlátok miatt egyelőre nem érzi versenytársnak a non-lineáris televíziózást Magyarországon, mégis igyekeznek fejleszteni a már meglévő online felületeiket, hogy kiszolgálják a nézők változó igényeit.

Többek között ennek köszönhető, hogy novembertől új napi sorozattal is jelentkeztek. A Mintaapák egy argentin telenovella lokalizált, magyar viszonyokra szabott változata, amelyet a hazai gyártású sorozatok iránti kereslet hívott életre.

Pavel Stanchez azt is elmondta, hogy tervben van a regionális terjeszkedés, de egyelőre még csak a lehetőségeket keresik.