2011. február 10.

Reklámmentes okostévén dolgoznak a magyarok

Közös szoftverrel kíván az okostévék piacán megjelenni a hibrid tévét fejlesztő HomeSys és az ajánlórendszer-fejlesztő Gravity R&D.

Közös szoftverrel kíván az okostévék piacán megjelenni a hibrid tévét fejlesztő HomeSys és az ajánlórendszer-fejlesztő Gravity R&D. A megállapodás célja, hogy a szoftver alkalmazható legyen a következő generációs set-top-boxokban, televíziókban, illetve tablet PC-kben.

Az együttműködés keretében a Homesys integrálja a Gravity médiatartalom ajánló Impress rendszerét, a vállalat által kifejlesztett hibrid televíziós platformra. „Az ajánlórendszer segítségével a ki lehet majd kerülni a nem kívánt reklámokat, és a tévénéző egyedi, interaktív ajánlatokat kaphat” - mondta el Lázár Csaba, a HomeSys ügyvezető igazgatója.

A piackutatók becslése szerint 2011 végére a hibrid televíziózás Európában elérheti a 20 százalékos penetrációt. Csak ebben az évben több mint 120 millió multi funkciós okostévét - interaktív, internet eléréssel rendelkező készüléket - adnak el világszerte, és ez a szám a következő 3-5 évben jelentősen nőni fog.

A HomeSys várakozásai alapján Magyarországon az év végére a hibridtévé szolgáltatást igénybe vevő háztartások száma megközelítheti a 100 ezret. A cég jelenleg több hazai és külföldi operátorral tárgyal. A külföldi expanzió első lépéseként a vállalat 2011 márciusában Németországban vezeti be a HybridBoxot.