2010. július 20.

Rekordévet zárhat a Springer

Augusztus ötödikén hozza nyilvánosságra első féléves pénzügyi jelentését a Springer-konszern, de azt már ma bejelentették: remek hat hónapot zártak.

Augusztus ötödikén hozza nyilvánosságra első féléves pénzügyi jelentését a Springer-konszern, de azt már ma bejelentették: remek hat hónapot zártak. Januártól június végéig közel kétharmadával sikerült növelni az EBITDA-t, és emelik teljes évre szóló prognózisukat is. A legméretesebb növekedést az online szegmensben várja a társaság, de jót tesz majd a számoknak a Ringier-Springer közös cég is – vélik.

A médiaház honlapján olvasható tájékoztatás szerint 61 százalékkal, 261,2 millió euróra ugrott az EBITDA; ez jelentős ugrás az előző esztendő azonos időszakában elkönyvelt 162,3 milliós adathoz képest.

A konszern forgalma ugyanezen idő alatt 1,254 milliárdról - 8,7 százalékkal - 1,364 milliárd euróra bővült, a hónap elején indult, a Ringier-vel közösen alkotott kelet-európai vegyes vállalattal együtt kalkulált eredménykilátásai pedig az eddig vártnál is jobbak – áll a közleményben. Ha a trendekben nem áll be változás, akár a 2008-as rekordév EBITDA-jét is megközelíthetik. (Két éve 486,2 millió eurót értek el.) Ugrásra számítanak a forgalom terén is; itt a húzóerőt a Ringier-Springer vegyesvállalat jelentheti.