2017. szeptember 11.

Rekordokat döntött Stephen King horroradaptációja

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmjévé vált az Az című horror, amelyre 117,2 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozilátogatók.

A film minden korábbi várakozásokat felülmúlva 2017 harmadik legnagyobb bemutató-hétvégi bevételét hozta, ugyanannyit, mint a Pókember: Hazatérés. Csupán a Szépség és a Szörnyeteg és a Galaxis őrzői 2. nyitott jobban idén az észak-amerikai mozikban.

"Van valami igazi különlegesség a történetben és abban, ahogyan a film készült. A sztárok felsorakoztak benne, és még van lehetőség arra, hogy a hét végén tovább növeljük a bevételt" - nyilatkozta Jeff Goldstein, a Warner Bros forgalmazási főnöke.

A film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, 46 országban 62 millió dollár bevételt hozott.

Stephen King: Az

története egy csapat gyerekről szól, akik összeállnak, hogy legyőzzék a városukat rettegésben tartó démont. A regény két különböző idősíkon mutatja be a főszereplők életét.

A mozis toplista második helyére az Újra otthon című romantikus filmdráma került, messze elmaradva a horrorfilmtől. A Reese Witherspoon főszereplésével, Hallie Meyer-Shyer rendezésében készült film a becslések szerint kilencmillió dollár bevételt hozhat bemutatója hétvégéjén.

A Lionsgate stúdió Sokkal több mint testőr című vígjátéka áll a box-office harmadik helyén 4,9 millió dollár bevétellel.