A Nosalty receptjeire decemberben több mint 2,7 millió egyedi látogató volt kíváncsi, a szentestét megelőző napon pedig a portál volt a harmadik leglátogatottabb oldal itthon.

Tíz éves rekorddal zárta az évet a garázsblogként indult gasztromagazin. A Nosalty hatvanezer receptjével átlagosan havi kétmillió felhasználót vonz, tavaly decemberben azonban több mint 2,7 millió egyedi felhasználó tervezte meg az ünnepi menüt a portál segítségével - írják.

A szentestét megelőző napon közel hatszázezer egyedi látogató összesen 2,3 millió oldalt keresett fel a Nosalty-n: ezzel a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján az online magazin lett az aznapi harmadik legnézettebb hazai site. A szilveszteri készülődés időszakában, december 30-án pedig 505 ezren válogattak a legfinomabb buli receptek közül.

A portál tapasztalatai alapján a magyarok kedvenc karácsonyi receptjei idén a "Karácsonyi rögtön puha mézeskalács", a "Klasszikus hagyományos bejgli" és a "Töltött káposzta karácsonyra" voltak, az új évre hangolódáshoz pedig a lencsefőzelék különböző verzióit, a "Hagyományos lencsefőzeléket", a "Lencsefőzelék egyszerűent" és a "Lilahagymás lencsesalátát" választotta az olvasók többsége.