2010. december 12.

Rendeletet alkothat Szalai Annamária

A médiahatóság elnöke a jövőben rendeletet is alkothatna Rogán Antal fideszes képviselő alkotmánymódosítási indítványa alapján.

Szalai Annamária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökeként a jövőben rendeletet is alkothatna Rogán Antal fideszes képviselő alkotmánymódosítási indítványa alapján. Az indok: túl gyorsan változik a piac.

Ha Rogán Antal újabb alkotmánymódosítási indítványát az Országgyűlés elfogadja, akkor jogszabály lesz az NMHH elnöke által kibocsátott rendelet is. Rogán új fejezettel is kiegészítené az alkotmányt. Ez tartalmazná, hogy az NMHH a Magyar Köztársaság elektronikus hírközlési piacát felügyelő és ellenőrző szerve, és felelős e piac zavartalan működéséért - írja az mmonline.

A portál már írt arról, hogy Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökének olyan a hatalma, mint az atomenergia, jóra és rosszra egyaránt felhasználható. Ez egyébként hatványozottan igaz - az éppen Szalai által elnökölt - Médiatanácsra is. A törvényben ugyanis visszatérő elem, hogy a „Médiatanács később ad ki erről iránymutatást".