Vannak, akik szerint egyenesen a pedofíliát reklámozza a Cuties.

A sok botrányt kiváltó Netflix-filmek közül a legnagyobb port talán a Cuties című kavarta, amelyet a szolgáltató idén szeptemberben tett közzé. A film sokak ellenszenvét és felháborodását kiváltotta, a következmények pedig már a Netflix számára is kézzel foghatók, ugyanis mintegy 800 százalékkal nőtt a lemondott előfizetések mértéke – írja a V4NA hírügynökség.

Az Antenna nevű, adatelemzéssel foglalkozó vállalat szerint szeptember első heteiben ötször annyi előfizetőt vesztett el a Netflix, mint augusztusban összesen. A YipitData viszont még ennél is messzebbre ment, az ő adataik szerint nyolcszor annyi volt a lemondások száma szeptemberben, mint augusztusban.

A lavina még nyáron indult, amikor megjelent a film előzetese, amely miatt már eleve sokan felháborodtak. Később a helyzet csak súlyosbodott, miután elérhetővé vált az egész film.

A főszereplők 11 éves kislányok, akik egy twerk tánccsoportban „érzéki” táncot tanulnak, ezzel pedig sokak szerint szexualizálják a kisgyerekeket. Erről tanúskodtak korábban a filmhez készült plakátok is, amelyeken a lányok felnőtteknek való pózban és ruhában szerepeltek.

Egy korábbi beszámoló szerint ráadásul a filmben a kislányok ármánykodnak is, valamint megtapasztalják azt a hamis hírnevet, amelyet a testük mutogatásával érnek el a közösségi médiában. Sokan pedig úgy vélekednek, hogy a Cuties egyenesen a pedofíliát reklámozza.

Az előfizetések lemondására egyébként korábban petíció is indult, amelyet rendkívül sokan aláírtak, illetve elkezdett terjedni a közösségi médiában a #CancelNetflix hashtag is.

A filmet azonban nem távolította el a Netflix, a lemondások száma pedig drasztikusan meg is növekedett.

A Cuties ellen eljárás is indult Texasban a gyerekek erkölcstelen ábrázolása miatt. A vád szerint mindezt ráadásul tudatosan tették a film készítői.

Borítóképünk részlet a fenti videóból, forrás: Youtube

Címkék: netflix cuties