2014. október 28.

Rengeteg forgatókönyvvel pályáztak az HBO-nál

Éppen emiatt december helyett februárban derül ki a győztes személye.

Éppen emiatt december helyett februárban derül ki a győztes személye.

Az HBO First Draft elnevezésű pályázatára 374 forgatókönyv érkezett. A jelentkezők feladata az volt, hogy egy Magyarországon játszódó drámasorozat forgatókönyvét (plusz az első epizód tervét) készítsék el, egyéni hanggal, különleges látásmóddal dolgozva.

A csatorna nem várta, hogy ennyien fognak jelentkezni a First Draftra, emiatt decemberben még nem is tudnak eredményt hirdetni, s majd csak február 2-án derül ki, ki kap lehetőséget a forgatókönyve részletes kidolgozására, melyben az HBO szakemberei segítik. A pályázók között befutott és pályakezdő filmesek egyaránt vannak.

"A First Draft pályázatot azért írtuk ki, hogy minden forgatókönyvírás iránt érdeklődő magyar szerző megmutathassa tehetségét. Olyan alkotókat kerestünk, akik tisztában vannak a prémium tévésorozat-trendekkel, ugyanakkor nem szolgai módon követik azokat, hanem a saját látásmódjukat is képesek belevinni a történetekbe" – mondta el Krigler Gábor, az HBO hazai forgatókönyv-fejlesztésekért felelős kreatívproducere.

"Óriási meglepetés volt számomra, hogy végül ennyi tervezet érkezett, ráadásul az 1 órás epizódok vannak többségben a kidolgozott sorozat részek között. Sok az olyan jelentkező, aki részt vett a forgatókönyvírók számára tartott szakmai rendezvényünkön, ahol a Társas játék és a Terápia forgatókönyvíróival beszélgethettek a sorozatírás műhelytitkairól" - tette hozzá.