2012. december 14.

Reszponzív dizájnra váltott a Workania

A nemrég tulajdonost váltó Workania.hu az egyik első olyan állásportál, amely áttért az új dizájnra.

A nemrég tulajdonost váltó Workania.hu az egyik első olyan állásportál, amely áttért a reszponzív webre, vagyis a nem csupán PC alapú, hanem a mobilokon, tableteken keresztül is könnyen használható dizájnra. A honlapon továbbá egyéb grafikai változások is történtek.

A redizájn célja, hogy megkönnyítsék a Workania használatát azoknak az álláskeresőknek, akik mobilon keresztül látogatják az oldalt. Az utóbbi időben ugyanis jelentősen megnőtt az ilyen felhasználók száma. „Az elmúlt egy év során megnégyszereződött az oldal mobilokról bejövő látogatottsága. A jövőben további növekedést várunk, hiszen egyre több ember internetezik rendszeresen mobiltelefonokon keresztül.” – mondta el Motesicky Tamás, a website marketing és értékesítési menedzsere.

A reszponzív webdizájn lényege, hogy az oldal megjelenési és tartalmi szempontból is alkalmazkodik ahhoz az eszközhöz, amiről a felhasználó böngészi az oldalt. „Így a látogató ugyanolyan könnyen, egyszerűen és kényelmesen tudja használni a portált, mintha egy asztali számítógéppel dolgozna, még akkor is, ha okostelefont, vagy éppen tabletet használ.” – tette hozzá Motesicky.

Az áttérést egyébként a Workania egy szórakoztató online játékkal kötötte össze, ahol a portál az ország legjobb PC aprítóját keresi. A játék lényege, hogy a versenyzőknek a lehető legtöbb ódivatú személyi számítógépet kell elpusztítania. A legtöbb pontot gyűjtő játékosok közül egyvalaki egy tablettel gazdagodik.

A reszponzív dizájnra való áttéréssel egyidőben egyébként megszűnt a Workania eddigi mobil verziója, az m.workania.hu.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.