2017. május 18.

Részt vesz a Da Vinci Learning a Múzeumok Majálisán

A május 20-21-i hétvégén programok, tudományos játékok, Leonardo Da Vinci találmányok makettezése és premier előtti vetítés várják a nézőket.

A Múzeumok Majálisa két napján a múzeumok sokszínű és kifejezetten erre az alkalomra összeállított programokkal jelennek meg.

A Da Vinci Learning Tv-csatorna a fesztivál-rendező Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködésben szervezi az ottalvós pizsamapartikat, ahol a gyerekek éjszaka, zárás után kalandozhatnak a múzeumban. Most először nappal, a kétnapos majálison is megjelenik a csatorna, s vele a tudományos ismeretterjesztés. A Da Vinci Learning sátrában makettezés, tudományos játékok és a kert-víz témához kapcsolódó vetítések várják az érdeklődőket.

A csatorna új, cannes-i Arany Delfin nyertes sorozata, a Nagy álmodozók legújabb epizódjának magyarországi premierje is a Múzeumok Majálisán lesz, vasárnap 16 órakor a Pagoda sátorban. A sorozat megelevenített élettörténetekben mesél a tudomány és technológia legnagyobb alakjairól, fetűnik Arkhimédész, a számok mestere, Leonardo, a megoldások embere, Verne, az örök utazó és Tesla, az energia mágusa. Vasárnap a Múzeumok Majálisán az Arkhimédészről szóló epizódot láthatják premier előtt a nézők.

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.