Az elmúlt hónapban újabb ismert és népszerű műsorvezetőkkel bővült a Retro csapata, a hallgatók hihetetlen mértékű aktivitásával pedig Magyarország kedvenc slágerlistája is összeállt.

A Kantar-Hoffman szeptemberi kutatásából kiderült, a legfontosabb mért korcsoportokban a leghallgatottabb rádiók továbbra is a Retro, a Petőfi és a Rádió 1, a fővárosban és országosan egyaránt. A 15 évnél idősebbek körében

a Retro Rádió népszerűsége töretlen, közel másfél millió hallgatóval napi szinten abszolút az első helyen áll.

A Perőfi Rádiótól alig fél százalékkal lemaradva a Rádió 1 országosan a harmadik helyet foglalja el. Hallgatottsága negyedik hónapja áll stabilan 1 millió fő felett naponta.

A teljes mért (15+) korcsoportban Budapesten is a Retro Rádió vezeti a hallgatottsági listát. Ebben a korosztályban második helyen a Rádió 1 van, a harmadik és negyedik helyen fej fej mellett áll a Petőfi Rádió és a Sláger FM.

A 18-49 évesek és 18-49 éves férfiak a fővárosban a Rádió 1 mellett vannak, a legtöbben a hálózatos adót hallgatják, míg a Retro stabilan a második helyen van. Ebben a két célcsoportban a harmadik a Petőfi Rádió, míg a Sláger FM a negyedik a sorban.

A hallgatók a visszajelzések szerint örömmel fogadták a Retro Rádió legújabb műsorvezetőit, akik októbertől csatlakoztak a csapathoz. Vágó Piros a gasztronómiai témákat körbejáró Rádiókonyhával egy vadonatúj műfajt emelt be a kínálatba, Vas Maya pedig az Éjjeli mesékkel egy hiánypótló, lelkizős-beszélgetős műsort hozott a programba. A hallgatók lehetőséget kaptak arra is, hogy kedvenc dalaikból összeállítsák saját, TOP10-es listájukat. Októberben kiemelkedő számú szavazat érkezett a szerkesztőségbe, amelyből

hamarosan összeáll a Retro Rádió TOP1000-es slágerlistája is.

A visszajelzések a zenei kínálat finomhangolásában is segítséget nyújtanak, hiszen a hihetetlen mértékű aktivitásból kiderül, mely dalokat hallgatja legszívesebben a Retro közönsége.

Borítóképünk illusztráció