2010. július 02.

Ringier-Springer: megalakult

Tegnap megalapította közös médiavállalatát a Ringier AG és az Axel Springer AG; ez fogja majdd össze a a két vállalat kelet-európai működését.

Tegnap megalapította közös médiavállalatát a Ringier AG és az Axel Springer AG; ez fogja majdd össze a a két vállalat kelet-európai működését. Az új vállalat a Ringier Axel Springer Media AG név alatt kezdi meg tevékenységét. A fúzió már csak a magyar kartellahatóság jóváhagyására vár. Azt még nem tudni, meddig. A versenyhivatalnál cask annyit mondtak portálunknak: az eljárás folyamatban van – részleteket későbbre ígértek.

“A Ringier és az Axel Springer meghatározó lépést tettek a tervezett vegyesvállalat létrehozásában. Kevesebb mint négy hónappal a márciusi bejelentés után, 2010. július 1-jén az új vállalat megalakult és azonnal megkezdte működését” – írják, hozzátéve, hogy a versenyhivatalok Lengyelországban, Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban, Svájcban, Németországban és Ausztriában már jóváhagyták az egyesülést.

“Ahogy az várható volt, Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal döntése még függőben van” – írják, hozzátéve, hogy az integrációt a a versenyhivatal döntésének megfelelően tervezik megvalósítani.

Portálunk érdeklődésére pénteken a versenyhivatalnál cask annyit mondtak: az eljárás folyamatban van – részleteket későbbre ígértek. A tájékoztatás szerint legkorábban nyár végén, ősz elején születhet döntés az ügyben.

A pénteki közleményben emlékeztetnek arra: a két cég 2010. március 23-án jelentette be egy közös vegyesvállalat létrehozását. Az Axel Springer lengyelországi, csehországi és magyarországi leányvállalatainak tevékenységét helyezi át az új társaság fennhatósága alá, miközben a Ringier a szerb, a szlovák, a cseh és a magyar érdekeltségeit. A vállalat székhelye Zürich. A közel 414 millió eurós forgalmával, a 62 milliós EBIDITA-val, 4800 alkalmazottjával, a közös vállalat Kelet-Európa egyik legnagyobb média-vállalatának számít majd. A vállalat tőzsdei bevezetése három - öt éven belül várható. A vállalatot Florian Fels (43), a Ringier AG eddigi közép-európai vezetője vezeti. Ezt megelőzően Fels, az Axel Springer Lengyelország ügyvezető igazgatója volt. Mark Dekan (33) lesz a vállalat gazdasági igazgatója (CFO). A szakember 2008 óta az Axel Springer AG pénzügyi és szolgáltatási igazgatója volt.